Pseudotsuga menziesii

Vi får vores Douglas fra skove på Djursland og ud til Silkeborgegnen. Så det er ganske kortrejst og lokalt træ. Vi er heldige at samarbejde, med en masse dygtige folk, om at få noget fantastisk flot Douglas. Vi vælger store rette stammer, da det giver de bedste produkter til vores kunder.

Douglas eller Douglasgran som træet rigtig hedder, er egentlig hjemmehørende på den Nordamerikanske vestkyst, fra Californien i syd, til British Columbia i nord.

Det blev plantet første gang i danske skove i 1860´erne, og trives godt i de Midtjyske skove. Men mens Douglas i Nordamerika kan vokse til imponerende 90 m. i højden og små 5 m. i diameter, må vi i Danmark nøjes med højder op mod 40 m. og en diameter på omkring 1 m.

Douglas er rødligt i kerneveddet og hvidt i splintveddet. Kerneveddet har stort indhold af harpiks og garvestoffer. Douglas har en bedre holdbarhed end Rødgran, men lidt kortere end Dansk Lærk. Til gengæld er Douglas mere retvokset og har ikke så stor tendens til et vride sig som Lærk. Det er derfor utrolig velegnet til stort set alt man kan tænke sig.

Vi bruger bl.a. Douglas til:

Terrassebrædder i dimension 27×142 mm. og 27×190 mm.

Beklædningslister i dimension 27×43 mm. og 27×65 mm.

Rhombeprofil i dimension 27×39 mm. og 27×62 mm.

1 på 2 Beklædning og Liste på 2 beklædning

Tømmer, halvtømmer og brædder

Douglas er ikke på UICN´s røde liste over truede arter

Aros Savværk ApS er PEFC certificeret og køber træ fra ansvarligt drevne skove

Aros Savværk er PEFC certificeret og vi køber vores træ fra ansvarligt drevet skovbrug

Alle priser er inkl. moms – Afhentet på savværket