Tips til din nye Sibirisk Lærke terrasse

Aros savværkPost6 Comments

Når du har besluttet dig for at etablere eller renovere en terrasse i vores Sibiriske Lærk, Danske Douglas eller Sapele Mahogni, er der et par tips der kan hjælpe dig med at opnå det bedste resultat. Vi, her på Aros Savværk, gør os umage med at producere så flotte terrassebrædder som muligt, og vi ønsker at hjælpe med at I får den flotteste terrasse.

 1. Transport

  Du er altid velkommen til at komme forbi Savværket og afhente dine terrassebrædder selv, men vi har forhandlet en ganske god fragtaftale hjem, der starter ved 800 kr.
  Benytter du dig af vores fragtløsning, kommer dine terrassebrædder med lastbil med sættevogn og påhængertruck. Hvis der ikke er plads hos dig til den løsning, er det vigtigt at vi får det at vide på forhånd, så vi kan aftale evt. anden fragtløsning.

 2. Modtagelse

  Når vi sender terrassebrædderne fra Savværket er de pakket i en beskyttende plastfolie. Dette beskytter brædderne mod det værste vejr. De kan fint ligge en uges tid eller to, men ligger de længere, kan træet begynde at arbejde og lægningen af terrassen kan blive besværliggjort.

 3. Lægning af terrassen

  Når du skal lægge din nye terrasse, er det vigtig med et godt og stabilt understel. Vi anbefaler maksimal afstand mellem strøer på 60 cm.
  Dog maksimalt 50 cm. hvis du skal lægge vores Sapele Mahogni terrasse.
  Vi producerer to forskellige reglar du kan bruge som strøer. Begge er i samme gode kvalitet Sibirisk Lærk som vores terrassebrædder.
  De kommer i dimensionerne 45×95 mm. og 45×145 mm.
  Du kan med fordel lægge en bane murpap ovenpå strøerne for at beskytte dem mod vedvarende fugt, og derved forlænge holbarheden af din terrasse.
  En træterrasse er en “levende” ting, som arbejder med varierende temperatur og fugtighed. Det er derfor vigtigt at du ikke lægger terrassebrædderne for tæt sammen. Vi anbefaler minimum 6 mm. mellem brædderne. Derved undgår du at terrassebrædderne “vokser sammen” og lukker mellemrummet mellem brædderne når der er meget fugtig vejr. Hvis dette skulle ske, vil regnvand ikke kunne løbe af terrassen, med øget algevækst og reduceret levetid til følge.
  Vores Sibiriske Terrassebrædder kommer i sorteringen 1-4, hvor klasse 1 er fuldstændig fejlfri og klasse 4 tillader knaster og mindre defekter. Den pakke terrassebrædder du modtager, er en blanding af disse fire klasser. Vi anbefaler at du bestiller 5-10 % mere end du skal bruge, så du har lidt mulighed for at sortere lidt fra. Når du går i gang med lægningen, er det ligeledes vigtigt at du ikke gemmer de brædder med største knaster el. lign. til sidst, men i stedet bruger dem løbende og derved overordnet set får det pæneste resultat.

 4. Skruer

  Det er vigtigt at bruge A4 rustfrie skruer til din terrasse, da syren i den Sibiriske Lærk ellers vil korrodere metallet i almindelige varm- eller el-galvaniserede skruer.
  Vi forhandler en god skrue fra Würth der er lidt tykkere end de fleste andre og desuden har borespids, så du kun behøver at forbore i endetræet.

 5. Efterbehandling

  Når du har lagt din nye terrasse, kan du vælge at lade den stå ubehandlet eller give den en egnet olie.
  Skal terrassen stå ubehandlet er det vigtigt at du vasker den i en udendørs Rodalonopløsning. Dette for at slå eventuelle svampesporer ihjel. Hvis du ikke gør dette, kan du risikere at der kommer sorte plamager af skimmelsvamp. Disse plamager påvirker kun det visuelle indtryk af din nye terrasse, ikke holdbarheden.
  Giver du din terrasse en egnet olie der indeholder et fungicid, dræber den eventuelle svampesporer.

 6. Diverse

  Når du lægger eller har lagt din nye terrasse, er det vigtigt ikke at skære, bore eller pudse i metal i nærheden af terrassen. Metalstøvet herfra kan lægge sig på din nye træterrasse og vil give sorte pletter eller plamager der kan være vanskelige at fjerne igen. Ligeledes vil metalgenstande der ligger på terrassen i vådt vejr kunne give sorte misfarvninger af træet.

Følger du disse enkle tips og tricks, kan du snart side og nyde sommeren på den flotteste terrasse.

De bedste hilsner fra os på Aros Savværk

6 Comments on “Tips til din nye Sibirisk Lærke terrasse”

 1. Hvordan vedligeholder vi vores terrasse? Vi har efter lægning af terrassen forrige år efterbehandlet med udendørs Rodalon, men nu er terrassen efter en våd vinter blevet ret beskidt ? Terrassen er af sibirisk lærk, købt hos jer.
  Venlig hilsen Bent og Marianne

  1. Hejsa.
   Der findes forskellige renseprodukter til netop træterrasser, dem sammen med en del knofedt får terrassen fin igen. Så er det en god idé, når den er tørret op igen, at genbehandle med Rodalon eller olie.

   Mvh Anders

 2. Hej. Vi har lige købt 75 m2 sibirisk lærk hos jer til en terrasse. Kan i anbefale en ‘olie’ og hvor tit i såfald skal den behandles, da vi ønsker den skal stå som ‘grå natur’ uden sorte svampepletter mange år frem.

  1. Hej.
   Enhver god terrasseolie gør jobbet. Vi forhandler Skovgård og Frydensbergs Lærketræsolie. Terrassen skal muligvis have et par gange første gang, til den virker mættet, og derefter en gang om året for bedst holdbarhed.
   Mvh. Anders

 3. Jeg har fået at vide at sibirisk lærk har det med at slå sig hvis man bruger det som terrasse. Har I nogen erfaringer med dette?

  1. Hej Ditte. Ja efterhånden har vi da ganske mange erfaringer med den Sibiriske Lærk:-) Heldigvis af den gode slags. Vi høvler vores terrassebrædder ganske kort tid før du får dem leveret. Så når du får dem er de rette og fine. Når de så er lagt, holder de formen helt fint.

   Mvh Anders

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *