Klassisk liste på 2 beklædning i savskåret Thermowood - Bæredygtig beklædning i thermobehandlet Nordisk Gran

Liste på 2 Beklædning i Thermowood.

240,00 kr./m2

Vi leverer i hele Danmark

Klassisk Liste på 2 beklædning i god kvalitet Thermowood. Brædderne er savskåret 25×200 eller 25×150 mm. derpå en 25×45 mm liste, alt i varmebehandlet finsk rødgran. Varmebehandlingen giver træet en smuk brun glød. Thermowood er utrolig holdbar og formstabil og egner sig derfor godt til beklædning.

Smuk klassisk beklædning i thermobehandlet gran fra de store finske skove.

Beklædning i Thermowood kan males eller stå ubehandlet og vil ubehandlet patinere flot mod lys grå.

Varmebehandlet Rødgran fra bæredygtige og ansvarligt drevne finske skove. Varmebehandlingen gør træet utrolig modstandsdygtigt mod svamp og råd. Thermowood er i holdbarhedsklasse 2, sammen med Eg og Cedertræ.

Standardlængde er 4,2 og 5,1 m. men andre længder kan skaffes ved større projekter.

Skal du bruge høvlede reglar til konstruktionen, har vi to størrelser. Begge i god kvalitet Thermowood.

Vi kan altid skære stolper og strøer i Dansk Douglas i den dimension du skal bruge til dit projekt. Du finder priser her.

Thermowood strøer - Thermowood reglar 45x95 mm

Thermowood Høvlede reglar

45×95 mm.

40,00 kr./lbm.

Thermowood strøer - Thermowood reglar 42x117 mm.

Thermowood Høvlede reglar

42×117 mm.

50,00 kr./lbm.

Vi er forhandlere af CAMO systemet til fastgørelse med skjulte skruer.

Se mere her.

Bæredygtig beklædning

På Aros savværk tænker vi meget over bæredygtighed. I forhold til vores råmateriale træ, er vi kommet frem til en todelt løsning.

På den ene side er vi certificerede efter PEFC standarden. Dette sikrer at vi får råtræ, tømmer og brædder fra certificerede og ansvarligt drevne skovbrug.

Aros Savværk ApS er PEFC certificeret og køber træ fra ansvarligt drevne skove

Aros Savværk er PEFC certificeret og vi køber vores træ fra ansvarligt drevet skovbrug

Den anden del af vores strategi er noget så gammeldags som sund fornuft. Det er fuldt muligt at indkøbe træ, der er certificeret efter enten PEFC eller FSC standarden, men som kommer fra den anden ende af jorden, eller fra mere eller mindre truede arter. Der kan også være områder med store problemer i forhold til den arbejdskraft der arbejder i skoven. Vores sunde fornuft siger os, at det er en god idé at holde os til mere lokale arter. Vi bor på den nordlige hemisphere, hvor de store Fyrre og Gran skove vokser. Vi har derfor valgt at fokusere vores forretning på disse arter. Douglas Gran, Dansk Lærk og Thermo Fyr/Gran.

Vi har bevidst valgt ikke at føre træ fra tropiske træsorter eller træ der er truet ifølge IUCN´s røde liste over truede arter.

Vi har også valgt ikke at sælge træ der indeholder kemiske tilsætningsstoffer, som f.eks trykimprægneret træ. Igen siger vores sunde fornuft os at det ikke er en god idé at indføre mere kemi i naturen. Og at træ der skal i deponi på genbrugspladsen ikke er det bedste for ungerne at lege på.

Disse to spor gør at vi kan stå ved bæredygtigheden af vores træbeklædninger