Thermowood TGU profil - Profilbræt TGU liste i Thermo Fyr/Gran - Smuk profilbræt der ligner listebeklædning

TGU-TGV 140/55 profilbræt i Thermowood – Velegnet til vandret beklædning

330,00 kr./m2

419,00 kr./m2

Forbrug: 7,7 lbm. pr. m2

42,86 kr./lbm

54,40 kr./lbm

Vi leverer i hele Danmark

Vores TGU-TGV 140/55 profilbræt i Thermowood er perfekt hvis du ønsker en tæt facadebeklædning, der er let at montere og som giver samme arkitektoniske udtryk som en vandret beklædning af rhombelister.

Dette profilbræt er 21 mm tykt og har fer og not for enkel opsætning. Profileringen med to “skyggefuger” gør, at beklædningen får næsten samme udtryk som en vandret listebeklædning af 55 mm rhombelister opsat med 10 mms mellemrum.

Thermowood TGU-TGV profil - Profilbræt TGU-TGV liste i Thermo Fyr/Gran - Smuk profilbræt der ligner listebeklædning

Med en facade af dette profilbræt får du en beklædning, der fremstår meget moderne og stramt. Thermo wood har grundet varmebehandlingen en flot dyb brun glød. Den patinerer i smukke sølvgrå nuancer. Thermowood kan behandles med gængse træbeskyttelser herunder maling og Sioo:X. Du får samtidig en meget holdbar og bæredygtig løsning, da Thermowood er i holdbarhedsklasse 2, hvilket giver en brugstid på 30 år som beklædning.

Thermowood er helt fri for kemiske tilsætningsstoffer. Det er varmebehandlingen der giver Thermowood den utrolige holdbarhed. Samtidig gør den træet meget formstabilt og gør at Thermowood ikke arbejder så meget som ikke varmebehandlet træ. Dette gør Thermowood særdeles velegnet til profilbrædder

Themowood kommer fra ansvarligt drevne Svenske og Finske skove og er ikke på UICN´s røde liste over truede arter.

Vores profilbrædder i Thermowood kræver at skruer og søm er i rustfri kvalitet A4 da Thermowood er en “sur” træsort. Vi sælger skruer der er velegnet til dette profilbræt. F.eks. 43×56 mm rustfri A4 skrue.

Thermo Fyr/Gran strøer - Thermowood reglar 42x142 mm

Thermowood Høvlede reglar

42×142 mm.

70,00 kr./lbm.

Thermo Fyr/Gran strøer - Thermowood reglar 45x95 mm

Thermowood Høvlede reglar

45×95 mm.

40,00 kr./lbm.

Alle priser er inkl. moms – Afhentet på savværket

Bæredygtig beklædning

På Aros savværk tænker vi meget over bæredygtighed. I forhold til vores råmateriale træ, er vi kommet frem til en todelt løsning.

På den ene side er vi certificerede efter PEFC standarden. Dette sikrer at vi får råtræ, tømmer og brædder fra certificerede og ansvarligt drevne skovbrug.

Aros Savværk ApS er PEFC certificeret og køber træ fra ansvarligt drevne skove

Aros Savværk er PEFC certificeret og vi køber vores træ fra ansvarligt drevet skovbrug

Den anden del af vores strategi er noget så gammeldags som sund fornuft. Det er fuldt muligt at indkøbe træ, der er certificeret efter enten PEFC eller FSC standarden, men som kommer fra den anden ende af jorden, eller fra mere eller mindre truede arter. Der kan også være områder med store problemer i forhold til den arbejdskraft der arbejder i skoven. Vores sunde fornuft siger os, at det er en god idé at holde os til mere lokale arter. Vi bor på den nordlige hemisphere, hvor de store Fyrre og Gran skove vokser. Vi har derfor valgt at fokusere vores forretning på disse arter. Douglas Gran, Dansk Lærk og Thermo Fyr/Gran.

Vi har bevidst valgt ikke at føre træ fra tropiske træsorter eller træ der er truet ifølge IUCN´s røde liste over truede arter.

Vi har også valgt ikke at sælge træ der indeholder kemiske tilsætningsstoffer, som f.eks trykimprægneret træ. Igen siger vores sunde fornuft os at det ikke er en god idé at indføre mere kemi i naturen. Og at træ der skal i deponi på genbrugspladsen ikke er det bedste for ungerne at lege på.

Disse to spor gør at vi kan stå ved bæredygtigheden af vores træbeklædninger