Facadebeklædning træ - Bæredygtigt og PEFC certificeret

Når du skal vælge ny facadebeklædning til dit hus, carport, sommerhus, hegn eller et helt andet projekt, er der mange forskellige muligheder. På Aros Savværk laver vi mange forskellige typer beklædning i flere forskellige træsorter.

Træ er et af de ældste og mest gennemprøvede byggematerialer der findes. Samtidig er det også fremtiden, da det er et af de mest bæredygtige materialer vi har.

Vi har på Aros Savværk valgt ikke at sælge træ med diverse kemiske behandlinger, som f.eks trykimprægneret træ. Vi har også fravalgt træsorter der er truet ifølge UICN´s røde liste over truede arter.

Til gengæld har vi specialiseret os i træsorter fra de Nordlige breddegrader. Douglas Gran, Thermo Fyr/Gran, Thermo Ask, Sibirisk Lærk og Dansk Lærk.

Vi er PEFC certificerede og køber altid vores træ fra leverandører der driver bæredygtigt skovbrug.

Træ er fantastisk velegnet, holdbart og utroligt smukt som facadebeklædning.

Det er vigtigt, at finde ud af hvilket udtryk dit byggeri skal have, skal det være moderne eller klassisk, skal beklædningen være lodret eller vandret, høvlet eller ru. Her kan det hjælpe at søge efter billeder på nettet eller f.eks på Pinterest.

Herunder vil vi prøve at guide dig til den helt rigtige facadebeklædning for dig.

Beklædningslister

Vælger du en facadebeklædning af lister, giver det ethvert byggeri et fantastisk flot moderne udtryk. Vi laver både beklædningslister til lodret beklædning og rhombe lister til vandret beklædning. Hos Aros Savværk kan du vælge facadelister i træsorterne Douglas Gran, Thermo Fyr/Gran, Thermo Ask, Sibirisk Lærk og Dansk Lærk.

Med vores beklædningslister får du en virkelig flot og eksklusiv træ facadebeklædning til en rigtig god pris.

Se mere her.

Facadeprofiler

Vores facadeprofiler laver vi primært i Thermo Fyr/Gran, også kaldet Thermowood eller varmebehandlet træ. Det er utrolig velegnet til facadebeklædning da det både er meget formstabilt og ekstremt holdbart. Det kan konkurrere med profilbrædder i trykimprægneret træ og hårdttræ som f.eks Mahogni.

En facadebeklædning i vores forskellige profilbrædder giver ligesom vores beklædningslister et stramt og moderne udtryk. Men de er enklere at opsætte, da de har fer og not, og derfor kan sættes tæt sammen.

Prisen er en smule højere end beklædningslisterne, men fortsat yderst konkurrencedygtig.

Se mere her.

Savskårne beklædninger

Hvis du skal bruge en mere klassisk facadebeklædning, laver vi både 1 på 2 beklædning, liste på 2 beklædning og 1 på 2 beklædning i Kalmarbrædder. Dette er savskårne brædder savet på vores båndsavværker, som giver beklædningen en smuk rusavet overflade. Denne type facadebeklædning finder du ofte på Nordiske træhuse og lader.

Disse facadebeklædninger er de billigste vi producerer, men alligevel fantastisk flotte.

Se mere her.

Bæredygtig facadebeklædning

På Aros savværk tænker vi meget over bæredygtighed. I forhold til vores råmateriale træ, er vi kommet frem til en todelt løsning.

På den ene side er vi certificerede efter PEFC standarden. Dette sikrer at vi får råtræ, tømmer og brædder fra certificerede og ansvarligt drevne skovbrug.

Aros Savværk ApS er PEFC certificeret og køber træ fra ansvarligt drevne skove

Aros Savværk er PEFC certificeret og vi køber vores træ fra ansvarligt drevet skovbrug

Den anden del af vores strategi er noget så gammeldags som sund fornuft. Det er fuldt muligt at indkøbe træ, der er certificeret efter enten PEFC eller FSC standarden, men som kommer fra den anden ende af jorden, eller fra mere eller mindre truede arter. Der kan også være områder med store problemer i forhold til den arbejdskraft der arbejder i skoven. Vores sunde fornuft siger os, at det er en god idé at holde os til mere lokale arter. Vi bor på den nordlige hemisphere, hvor de store Fyrre og Gran skove vokser. Vi har derfor valgt at fokusere vores forretning på disse arter. Douglas Gran, Dansk Lærk og Thermo Fyr/Gran.

Vi har derfor valgt ikke at føre træ fra tropiske træsorter eller træ der er truet ifølge IUCN´s røde liste over truede arter.

Vi har også valgt ikke at sælge træ der indeholder kemiske tilsætningsstoffer, som f.eks trykimprægneret træ. Igen siger vores sunde fornuft os at det ikke er en god idé at indføre mere kemi i naturen. Og at træ der skal i deponi på genbrugspladsen ikke er det bedste for ungerne at lege på.

Disse to spor gør at vi kan stå ved bæredygtigheden af vores træbeklædninger